piatok 4. januára 2013

Môj zoznam to-read je dlhý. Až príliš dlhý. Minulý rok som stihla prečítať väčšinu toho, čo som chcela, no na niektoré knihy mi čas jednoducho neostal. Rozhodla som sa dohnať to tohto roku, a do tohto mini zoznamu som zahrnula tie knihy, s ktorých prečítaním som v roku 2012 naozaj rátala, no nepodarilo sa mi toto predsavzatie uskutočniť. Týmto si dávam záväzok, že tieto knihy budú patriť medzi prvé, ktoré v roku 2013 prečítam!




Crowfieldska kliatba (Pat Walsh) - toto je môj najväčší prehrešok z minulého roka. Asi 40 strán som čítala prvé dva decembrové týždne..a potom prišli prázdniny a kniha ostala na intráku. Ale tých prvých 40 strán sa mi skutočne páčilo, takže už len počkať na koniec skúškového a príchod semestra.


Crossed (Allie Condie) - Dokonalý pár ma síce až tak veľmi nezaujal, no predsa som zvedavá na pokračovanie. A nemôžem si pomôcť, ale táto séria má úplne skvelé obálky - také celkom jednoduché, no napriek tomu pútavé a so spoločnými prvkami. Len ma mrzí, že v slovenčine druhý diel nakoniec nevyšiel. No stále máme dve možnosti - čeština (pod názvom Dokonalý sen) alebo angličtina.




Million Suns (Beth Revis) - podobne ako pokračovanie Dokonalého páru, ani pokračovanie knihy Naprieč vesmírom v slovenčine nevyšlo. Čo je veľká, preveľká škoda, pretože Naprieč vesmírom bola priam kozmicky dobrá kniha. A to ani nehovorím o neskutočne krásnych obálkach, ktorými sa táto séria pýši.


Insurgent (Veronica Roth) - ďalšia séria so skvelými obálkami. O rezistencii som počula všeličo, takže som na ňu o to zvedavšia (týmto slovom si vôbec nie som istá!). Teším sa na Štvorku..v Divergencii mi pripadal totálne sexy a mužne, tak dúfam, že tu to nebude inak.




Delirium (Lauren Oliver) - Delirium som si kúpila pod stromček. Dosť som rozmýšľala, či to je alebo nie je kniha pre mňa. Neobľubujem príliš knihy vyslovene o láske, a zo samotnej anotácie sa niečo také sľubuje, tak uvidíme. Počula a čítala som však na ňu mnoho dobrých názorov a recenzii, teda sa nechám prekvapiť.




Faking Faith (Josie Bloss) -  o tomto som sa dozvedela z blogov, ktoré sledujem, a ktoré väčšinou nám ostatným čitateľom podsúvajú skvelé diela. Zaujal ma už samotný názov, v mojom voľnom preklade predstierane viery. Anotácia sľubuje celkom nezvyčajnú zápletku, stredoškoláčka Dylan sa po istom incidente stane vyvrheľom stredoškolskej spoločnosti. Na internete objaví spoločnosť veriacich dievčat...a už je tu Faking Faith. Keď prečítam, poviem Vám k tomu viac. 



The Hunt (Andrew Fukuda) - anotácia vyzerá sľubne. Sedemnásťročný chalan vo svete kde vládnu upíry, lovia posledných ľudí..a on predstiera že je jedným z nich, aby sa zachránil? Okey, toto môžem. Plus obálka je skvelá, z nejakého neznámeho dôvodu mi pripomína jeseň. 



The Selection (Kiera Cass) - Niečo ako reality show a hlavná hrdinka menom America? Na základe recenzii sú moje očakávania veľmi nízke, no chcem to posúdiť sama. Minimálne sa trochu zabavím (alebo ani to nie?).


Cinder (Marissa Meyer) - ževraj extrémne moderná strojárenská Popoluška. A obálka sa mi páči, najmä tá originálna, takže tomu dám šancu. Už sa len rozhodnúť či v angličtine alebo v slovenčine. 


Charlieho malé tajomstvá - Na Charlieho sa teším asi najviac. Dostala som ho pod stromček spolu s Deliriom a už sa neviem dočkať, kedy sa do tých jeho tajomstiev pustím! Po tom, čo mi spolubývajúca oznámila že film natočený podľa tejto knihy (v hlavnej úlohe Logan Lerman a Emma Watson) je geniálny, odolávam veľkému pokušeniu v podobe diela na skúšku zo slovenskej literatúry 2. polovice 20. storočia alebo Charlie? Asi tušíte, čo by som čítala radšej. :)



This World We Live In (Susan Beth Pfeffer) - tretia časť série The Last Survivors. Dystópia, ktorej prvé dva diely opísali kolíziu nášho Mesiaca s asteroidom z dvoch rôznych pohľadov. Miranda prežívala katastrofu po svojom s mamou a bratmi v rodinnom dome v Pensylvánii, Alejandro (Alex) zas prežíval tieto ťažké časy so sestrami v malom byte v New Yorku. Tretia kniha sľubuje stretnutie týchto dvoch hlavných hrdinov a ich spoločné prežívanie ťažkých dní.  



Kam zmizla Aljaška (John Green) - tu som dlho rozmýšľala, či si podľa recenzentov jednu z najlepších kníh minulého roka prečítať v angličtine, alebo počkať na slovenské vydanie. Ako vidíte, rozhodla som sa pre slovenský preklad, ktorý vychádza už 14.1. Na knihu som počula ( a čítala) len chválu, takže nečakám nič iné než skvelý príbeh.

4 komentáre:

  1. Zas az taky dlhy zoznam to nie je :D vacsinu z tych knih si chcem precitat aj ja ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto sú len akútne "resty" z minulého roka. :) Samozrejme, môj normálny to-read zoznam je omnoho dlhší, a stále na ňom niečo pribúda. :D

      Odstrániť
  2. Slovenská obálka knihy "Kam zmizla Aljaška" je naprosto úchvatná! Vidím ji poprvé a jsem z ní paf. Asi si dohledám, co chystají na nás čechy :)

    Tvůj výběr knih k přečtení není vůbec špatný, dost knih máme společných :) Co mě zaujalo je knížka "Faking Faith", o které slyším prvně, ale má moc zajímavé téma ...

    Jsem ráda, žes dala na facebook odkaz :) Mám takové tušení, že se sem budu ráda vracet :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naša obálka sa strašne páči aj mne..taká jednoduchá, ale pútavá. :)
      Som rada že si rada, aj ja som rada! A budem ešte radšej keď tu bude aj naďalej niečo zaujímavé a budeš sa sem vracať. :)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.

Menovky

Nasledovatelia

Zobrazenia blogu

Luci's bookshelf: read

Atonement The Little Prince Animal Farm The Catcher in the Rye The Old Man and the Sea Angels & Demons

More of Luci's books »
Book recommendations, book reviews, quotes, book clubs, book trivia, book lists